Tuesday, January 22, 2008

Palikom Agra

Vaziuojam traukiniu (apie ji - veliau:} )
Kelione i Varanasi uztruks visa nakti...

Perkant traukinio bilietus
Jau Delhi prizadejom sau, kad daugiau i jokias apgaules neikliusim.. Nepavyko! :)

Riksos vairuotojas (cia tu mazu masinyciu. Ideja kaip taxi, bet telpa tik 3 zmones. nors indams tai negalioja, ju ir 10 sulipa! :} ) isisiule nuvezt pirkt bilietu i labai-gera-ofisa. Po ilgu derybu, tardami galutini zodi, vis del to pasakem: vezkit mus i traukiniu stoti tu bilietu pirkt. Vairuotojas: ok, ok!

Atvaziuojam, ziurim: 'Ticket Office'...

Na, ka, nieko... :) Nesigincysim. Nusipirksim ir cia. Nusipirkom. Paskui paaiskejo, kad pamelavo ne tik klase, kuria teks vaziuot, bet ir sumokejom daugiau (ech, ka cia pyksi, kai tas 'daugiau' vos virsija pora euru..).

Bet vis tiek pikta. Ant saves. Kad vel ikliuvom! :)

Viskas, jau dabar tai tikrai esam pasikauste. Ir i pinkles daugiau nebeikliusim! Prizadam. :)

Agra
- nedidelis (1.3m gyventoju :} ), pakankamai siukslinas miestukas :) Na, aisku, mes Indijoj dar tik keturios dienos: dar viskas akis bado...

O vaiku, pibeganciu 'Hello, what's your name? Nice name! Dollar? Dollar?' pilna. Net matau, kaip tevai mokina: sitie keistai apsirenge dedes ir tetos - is EUROPOS. Jie - labai turtingi. Sypsokites, sveikinkites: gal duos pinigeliu. O gal zmones ir duoda? Gal cia tik mes STORZIEVIAI :)

Jei rimtai, gatves erzelynas truputeli erzina. Ypac zmones, puolantys is visu pusiu: pavezt, pavezt?
- Ne, dekui, norim pasivaiksciot.
- Ne, sir, o gal pavezt? Labai pigiai! Sir, tikrai labai pigiai!
Ir seka is paskos 5min snekedamas ta pati, nors jau tris kartus pasakei: ne, ACIU! :)

Ir dar - nuolatines derybos... Jei pasake kaina, gali but tikras, kad ji triguba. O jie laabai ilgai nesutinka nusileist!

Dazniausia kaina - 100 rupiju (~ 2 Eu). Pribego, dave tau trupinuku, kad voverytes prisikviestum - sir, hundred rupee. :)

Dar pasikartosiu: maistas be proto skanus! Valgem tik indiskus patiekalus (nors meniu pilna 'Italian Food', 'Chinese Food', 'Continental'...), bet astriai gavom dar tik viena karta! Ne per astriai - skaniai astriai. Bet mes jau ateje pasakem: duokit astriai, mes megstam! :)

Agroj daug kavinukiu su terasom ant namo stogo... Sviecia saule, pucia vejelis (kartais gal net truputi per vesus), vaizdas i Taj Mahal'a...

Tai daugiau Agroje kaip ir neverta uzsibuti. Izymybes apziuretos (tiesa, nuostabios: Taj Mahal, Agra Fort), maistas paragautas, gatveles apeitos...

Lekiam i Varanasi.






8 comments:

Unknown said...

mam&tet
velkam ir velkam !
tai gyvenimelis !
nereikejo taip toli vykti,kad suzinotumet,kaip gali apgaut,su taksi paveziot ratu ar ka nors padovanot uz uzmokesti:) mes MANOM :),kad jau esame uzsigrudine siuo klausimu.
skaitom susidomeje ir ziurim nuotraukas issizioje,kad tik kokiu dulkiu neipustu.noretume ir judu kur nors pamatyti,o tai suabejosim ar tikrai esat Indijoj.
ATEEEE !!!!

Unknown said...

Matau, ta Indija irgi niekuo nesiskiria nuo likusio svieto, nes ten moterisku blogybiu irgi per akis: riksa, rupija - tik ir isdurineja per akis.
Na, o cia paskutiniu metu per radija tik ir girdziu, kad rinkos ir obligacijos griuvineja.Ach, ir vel tos moteriskes - juk kokia geda. Nors..., o kad tave kur, gal jos griuvineja is bado, del issekimo. Betgi sitokie dalykai dedasi ir par mumi, Lietuvon. Nors manau, kad sitaip issidirbineja tik miescionkaites, is isdykumo.Tik ne dzukaites. Juk, galu gale, pasidzovina ir pasiraugia ziemai grybuku ir lepesku, bado kaip ir nera.
Tik jau jus ten neliskit prie tu rinku ir obligaciju - dar uzgrius.O Vudis dar ir koja pasitempes per grybavima.Tegu jos vietiniams savo grozybes rodo ir juos isdurineja. Uztenka, kad jau isivelet su tom riksom ir rupijom.
Na, iki greito - Mikas

Unknown said...

atsisedi prie kompo ir neturi ka pasakyti, truksta zodiu kaip viskas SUPER!!! skaitau visa informacija apie jusu ispudinga kelione, tevams t.p. viska parnesu paskaityti :) nors tetis per "discover'i" dar ne tiek mate apie sia sali :D , bet ir toliau seksim "roo&woo" nuotykius Indijoje :) ,o jusu veidelius nuotraukose t.p. noretumem pamatyti, kupinus optimizmo, geros nuotaikos ir sypsenu...

Roo n Woo: India said...

chi chi :) idesim idesim ir savo veideliu, jei jau prasot :))

o cia zinute mikui ridikui: kas tu toks? :) nes 'mikas' mumi nieko nesako...

roo&woo

Unknown said...

o kaip gi be jusu veideliu (nuotraukyciu), eik zinok, gal pakeitete isvaizdas visai, gal woo nusikirpo garbanas, o roo nusidaze plaukus juodai :)))) negali zinot kokia itaka padare svetima tauta, kultura ir tikejimas PER VIENA SAVAITELE :D todel ir prasom :"patenkinkit musu smalsuma!", o tiesa, ar laikas ten labai greitai jums prabega? (cia tik taip sau paklausiau)

Salim said...

o kaip viešbutis MAYA Agroj? kiek kainavo?

Roo n Woo: India said...

Salim:

Maya kainavo 800 rs uz nakti. Tiesa, pirmaja nakvojom didesniam kambary, nes kitu neturejo, mokejom 1000 rs.
kol kas, pats brangiausias viesbutis, kuriame teko apsistot! :) bet labai geras, jauciasi indiska dvasia, labai grazi terasa ir skanus maistas. labai rekomenduociau.

Roo n Woo: India said...
This comment has been removed by the author.