Saturday, January 19, 2008

Welcome :)

Izanga
Kelione - ne kelione be nuotykiu! Del avariju Heathrow oro uoste, jau Dubline nusiteikem, kad i Delhi ta pati vakara neisskrisim...kad teks nakvoti viesbutyje Londone, o galbut net ir oro uoste - priklausys nuo to, kada sekantis skrydis. Taciau idomiausia - Heathrow lektuvai jau kursavo iprastai, o mes, del veluojancio lektuvo is Dublino, nespejom i savo skrydi Londone. Ir vis tiek teko nakvoti viesbutyje.. o iki jo dar ir nusibelsti per visa Londona - nes ten paskyre British Airlines. Na, bet nieko, pasivazinejom:) Tik vienas menkutis dalykelis vis neramino: del pasikeitusio skrydzio i Delhi atskrisim 1 valanda nakties!

Pirmieji ispudziai
Naktis. Prie oro uosto daug kalbintoju. Apsimetam, kad jau cia ne pirma karta atvykom, bet sau tyliai juokiames, kad is veidu tikriausiai matosi...kad zioplinejam :) isedom i Taxi: Main Bazaar please...Turejom pora viesbuteliu uzsirase, bet taxistui nesakom - nes jau kad prisiskaitem, kaip visi viesbuciai lupa kainas trigubas, jei tave taxi prie duru pristato (mat viesbuciai moka taxistams uz atveztus klientus). Apie 15 minuciu pavaziave nusprendziam, kad gal tegul mus pristato prie duru, kaip jau bus, taip. Nes patys kazin ar ka rasim - gali tekt ant gatves miegoti! :)

Taxistas nezino, kur musu visbutis (savaime suprantama...), visu sutiktu klausineja, galiausiai priveza prie vienos gatveles ir sako: va, ten....

Susimokam, islipam, paeinam paeinam, prieinam akligatvi... apsisukam ir nukeliaujam jau BET KOKIO viesbucio ieskot.

Susirade susimokam, aisku, dvigubai daugiau nei priklauso.

Lengvas sokas. Miego nenorim. Kambarelis nekoks.

Nusprendziam mint is Delhio primuoju traukiniu i Agra (kaip ir buvom suplanave is pat pradziu. ech, jei ne tie skrydziai..). Traukinys 6 ryto. Dabar 5. Greit susisukam ir su visom kuprinem nulekiam i traukiniu stoti.

Bilietu - ant kiekvieno kampo
Nueje ssuzinom, kad tarptautinis turistu biuras - patikimiausia vieta pirkti bilietus - atsidaro tik 8 ryto... Atsiranda labai daug vyruku bandanciu mus nutempti ir i viena, ir i kita puse, kur pardavinejami bilietai... prie kasu niekas neprileidzia - atseit ten tik vietinima indam. turistam - tas tarptautinis biuras, kuris naktim nedirba:) bet jie zino ir ten, ir ten ofisu, kur galim nusipirkti bilietu! labai patikimai, labai pigiai.... Na, i viena susigundom nueit. Net ir pinigu priduodam. Bet jiems pasakius, kad tu, kur mes norim, nebelike, yra tik dvigubai brangesni, susirenkam pinigus, daiktus ir isbegam. galtvej vel uzpuola: Sir, madamme, tickets? tickets? very cheap tickets!

No no no! ! !

Na, ka, nusprendziam laukt, kol atsidarys didysis-patikimasis-turistu-isgelbetojas biuras (kuriame paskui issiaiskinsim, kad bilitus galima pirkti kasose....)

Jau valgyt norisi. Kuprines sunkios. Pavaikstinejam po Main Bazaar gatve.

Svinta.

Siuksles, sunys, karves. Jau atsidere kioskeliai gatvej verda arbata, kepa neatpazistamos kilmes kepinukus. Pro sali vazineja motoroleriai ir labai-garsiai-ir-daznai 'pypsintys' riksos - mazytes masinytes atvirais krastais:)

Vis dar lengvas sokas. Ir kuprines sunkios.

Patikimojoje-isganingojoje-nuostabingojoje knyguteje 'India' (ir ka mes be jos darytume..;} ) susirandam rekomenduotinu pavalgyti vietu sarasiuka. Atsidaro 7. Dar valanda laiko..

Sventykla. Ieinam, nusiaunam batus. Minkstas raudonas kilimas. Prisedam ant zemes.

Agra
I Agra atsibeldem apie 4 val dienos. Is traukiniu stoties taxistas vel nuveza ne ten, kur reikia (nieko tokio, jau mes priprate!:} )

Susirandam viesbuti - Maya. Prie vakariniu Taj Mahal vartu.

Pagaliau issimaudom. La-a-abai skaniai pavakarieniaujam terasoje... pasivaiksciojam, atsigaunam. Rytoj eisim apziureti stebuklingo pasaulio - pasauliu stebuklo.

'RUN-THROUGH'
Zmones: Hello, money! (tikrai!;} ). Per viena para buvimo Indijoje jau spejo kelis kartus apgauti, apsukti, nekaltai uzkalbinti ir i kokia parduotuvele nutempti... Bet nuo ryt nebepasiduosim! :)

Maistas: mmmm....aaaa... skrandzio problemu dar neturejom. Bet ir dezinfekciniu reikalavimu laikomes:)

Oras: dulkes, dulkes ir dar karta dulkes! Kvapas? Truputeli, bet tikrai neerzinantis.

Fotografija: Delhi, nuosirdiziai, bijojom fotoaparata issitraukt (!) bet jau atsipalaidavom. taigi tikrai bus nuotrauku:)

Nuotaika: superine! bemieges paros nuotykiu uzteko viskam perprast ir jau pradedam megautis kelione.. ir atostogom. ir semti i save sita kultura - ji tikrai LABAI skiriasi nuo musu.

6 comments:

Unknown said...

aciu Dievui!!! pagaliau naujienos is jusu!!! :) laukiam nuotrauku...

Unknown said...

fainiai paskaityti kaip jums ten sekasi ir kokie pirmieji ispudziai:) bukit atsargus!

Unknown said...

Tikrai faina paskaitineti, kaip i kokia knyga inikau ;) smagumelis!!!
Lauksim tolesniu ispudziu!

Unknown said...

mam&tet
kur tas kelelis pilkas mane nuves...atrodo ir nuvede :) ,,paskutinius dublino muzikantus''
o is tiesu l.idomu skaityti jusu ispudzius.perskaitom po keleta kartu.
sekmes !

Unknown said...

Na, balandeliai, pirmieji jusu ispudziai visai geri.Geri del to, kad apskritai pataiket i ta Deli.Nes butu koks nors pilotas kokioj nors sankryzoj neisemes kokio nors posukio, ir atsiduriat kokioj nors Aliaskoj.Nei kailiniu, nei usankes, o dar meskos saiposi.Beje, o kaip su jusu lagaminais? Tikiuosi, jie neatsidure kokioj nors Australijoj (cia nekreipkit demesio i tuos saliu pavadinimus - nelabai daug as ju zinau).
Va man tai irgi buvo.Tik ne del to, kad kiti ne ten nuveze, o pats kazkuriuo metu kazkokio posukio neisemiau.Taigi lekiu su savo masinike i sostine, oras geras, sirdis dainuoja. Tik po kokios geros valandos atsipeikeju,kad nelabai man kvepia ta sostine. O ir paukstukai ne tuteisu kalba ciulbauja, o dzukaunai.Pasirodo, i Druskininkus pataikiau. Nenusiminiau, zinoma, del to - labai smagiai laika praleidau. Nuo to laiko ir patapau Dzukijos fanu.
Nenusiminkit ir jus, jeigu koks indas ar bliudelis isdurs - juk jiems irgi gyventi reikia.Tik nesugalvokit ant kokios karves pajoti, supainioje so kokiu kuinu. Jos ten kaip ir sventos visos.
Na, iki greito - Mikas

Unknown said...

hey hey! smagu jum ten :) noretume ir mes prisijungt.. bet skaitant rimtai atrodo trumpam atsijungi ir pas jus salia kokio vietinio prekeivio isduriamas pasijauti :D gerai pailsekit ir daug ispudziu! :) manau netruksta ju... :)