Wednesday, January 23, 2008

Tuku tuku traukinuku

Pries perkant traukinio bilietus, nusprendeme, kad vaziuosim viena is geresniu klasiu, nes labai jau bijojom ekstremalumu :) Bet, kaip jau zinot, buvom truputi truputeli gerokai apgauti (na, tik per savo neapsiziurejima..) ir teko vaziuoti klase 'Sleeper'. Ne pati blogiausia, bet viena is prasciausiu.

Vienoje 'kajuteje' - 6 gultai trim aukstais: is vienos puses, ir is kitos.

Beje, traukiniu stotis nakti atrodo daug maloniau nei diena! :) gal del to, kad puses siukslynu ir valkatynu nesimato.. Be to, sutikom labai daug turistu, keliaujanciu i viena ar i kita puse.

Traukinys velavo beveik valanda. Susiradom savo vagona. Ilipus, musu kambarelyje (be duru: pro ji turi praeit visi, kurie nori kur nors toliau patekt) jau gulejo du indai. Kaip veliau paaiskejo, labai geri ir malonus zmones.. dar prisijunge jauna svedu porele. Taigi laika tikrai smagiai praleidom!

Kas puse valandos praeidavo vyriskis, pardavinejantis arbata (indiska 'chaj' - juoda arbata su pienu, imbieru ir cukrumi).

Ragauti? Neragauti? Ai, ka cia... ragaujam!:)

Skanu.

Kadangi miegojom salia duru, kurios pastoviai buvo atodarytos, BE PROTO susalom... o ir pasiruose 'ziemiskai' nebuvom... bandem miegot. gal truputi ir pamiegojom, bet labai sunkiai ir labai saltai.

Atsigavom, kai prasvito ir visi prabudo. Nulipom i apacia, gultus uzlenkem, is 'kaimynu' gavom siltu antklodziu, kad susiltume. Vel atsigerem arbatos ir kelias valandas labai smagiai su jais plepejom (nepalietiskos kilmes moteriske Pushpa, kuri keliavo su savo dede Pareek bei svedu porele, Anjelika ir Robert, kurie po Indija bei Nepala keliauja jau 2.5 menesio).

Pasidaline lietuvisku sokoladu, gavom visokiausiu indisku patiekaliuku, kuriuos moteriske buvo susiruosus kelionei..

Ragaut? Neragaut? Ai, ka cia... ragaujam! :)

Prisiragavom paploteliu su (jau tikrai astriu!) idaru, kuri uzsitepi ant paplotelio, uzverti kitu ir - skanaus! Dar - cukranendriu drozliu, kurios buvo susuktos i tokius, kaip siulu kamuolys atrodancius, gumulus... Dar - sezamo seklu kukuliuku. Nesakau - skanu: idomu :)

Kelione praejo tikrai sklandziai.. o jei butume tureje vilnoniu kojiniu ir pukiniu miegmaisiu.. gal net pamiegoje butume:) Bet naujos pazintys ir nauji ispudziai, uzklupe, pradejus sviest saulutei, viska uzgoze!

O kur dar sedejimas ant vaziuojancio traukinio krasto, prie atidarytu duru, ir kadru 'saudymas'...




5 comments:

Unknown said...

tikri "ekstrymai" jus! Ir kaip jums sove i galva vykti kelionen nepasiemus siltu, tikru "dzukisku", mamos megztu vilnoniu kojiniu? Mokomes is jusu, pirma ka desimes i maisus, nesvarbu kokiai kelionei, tai mamos kojines... :))

Unknown said...

ziuriu nuotraukas ir groziuosi, atrodo kaip atvirutes, labai geros kokybes. smagu ir jus jose pamatyti:) jus dar tik kelias dienas ten o jau ispudziu turit nerealiai:) mes jau kraustomes si 6ni, tai neturesim interneto kuri laika, bet stengsiuos darbe paziureti kaip jums sekasi. rutele, labai fainiai viska aprasai!:)

Unknown said...

Niu judu saunuoliai!!!!
Labai smagu abu pamatyti nuotraukose!!! :)))
Buckiai!!!
Tikrai su Ruteles pasakojimais kartu ir keliaujam ;)

Unknown said...

Nu,zdrasci,dzukiskai tariant-Miko nezino.Va,Ramune zino,Sandra zino, Rasa zino,Simona zino,o Miko, tai jau ne (ar pastebit-ir vel vien moteriskes).Zmones gerieji,jus tik paziurekit.Nei vieno vyro, o ir ta pati viena atsiradusi nepripazista. Vudi, nors tu vyriska gimine uztartum.Va, kai slapcia cigaretes prasei,tai Mikas buvo savas.O jus,balandeliai,kai ant Palangos tilto buciavotes(tiesa,senokai tas buvo),tai Mika zinojot.O tu,Rutele,(juk taip tave Vudis vadina),kai Palangoj prasei su Vudziu supazindint,tai Mikas buvo reikalingas.Na,palaukit jus man,grisit i Lietuva.
O gal as net ir nelauksiu jusu griztant-pats i ta jusu Indija nuleksiu.Koks ten saket atstumas is mano kaimo,ar atlaikys golfukas?Ir kaip su stormais ir skvalais-ar buna?Kad tik nenupustu manes i koki griovi. Nes va par mumi,tai neseniai vienas toks buvo.O jau kad prigasdino Sulija,liepe visus judancius daiktus priristi,o patiems namie uzsibarikaduoti.Tai as nuemiau ratus nuo golfuko, kad jo nenuridentu,o ji pati karves lenciugu apraizgiau ir prie zemes prismeigiau.Ir ka jus sau manot.Taip isdure Sulija, kad ohoho.O toks gerbiamas zmogus(manau, jau buvo).Visas stormas, tai vos pirstelejo.O as per tai dar ir nuostoliu apturejau.Taigi, kol mano golfukas priristas buvo, kazkokie nedoreliai ratus pavoge.Manau, kad tas stormas ju ir buvo sugalvotas.Tik niekaip nesuprantu,kaip cia Sulija isipainiojes...
Kazkoks isdurinejimo virusas paejes per svieta,jeigu jau net vyrai isipainioje i ta bizni.Taip kad, neleksiu as i ta Indija kol kas, nes ir ratu neturiu.Lauksiu jusu griztant.
Tik negalvokit,kad as taip baisiai sirstu ant tu moteriskiu del ju sunybiu.Gal ir gerai, kad kur nepasiziuri-vien jos.Tik butu gerai,kad ir viena kita vyra isileistu i savo tarpa.
O ir ant jusu pykcio uzanty nelaikau.Atvesit geru lauktuviu ir bus kvit.
Na,iki greito - Mikas

Saulius said...

Normaliai prisaudei Voo pro vaziuojacio traukinio duris :)