Friday, January 25, 2008

Miestas ir jo dvasia...

Varanasi sutikom labai pavarge.

O Varanasis mus sutiko kontrastais: be galo triuksmingom gatvem bei zmoniu grustim ir placiu, ramybe dvelkianciu Gangu, kuris hipnotizuojanciai nuramina i miesta uzklydusius zmogeliukus.

Tylus netiketas pirmojo vakaro lietus nuplauna diena ir visus suburia po draugisku stogu su melancholiskai grojanciais 'tabla' ir 'sitar'...

Sventa upe, valtys, siauros lietaus ir karviu istapsnotos gatveles (purvo iki keliu....), ikyrus zmones, maudynes Gange, lietus ir rukas (sako, sausio menesi labai neiprasta...), ankstyvas pasiplaukiojimas valtimi, sventyklos sventyklos sventyklos, vakarines ceremonijos - auka Gango deivei, joga, meditacija, 'dvasiniai mokytojai' (kuriu gatvese pilna...), megstukais aprengtos ozkos, nesibaigiantys turgus, mirusiuju deginimas, vakarai prie karsto arbatos puodelio su viesbutelyje gyvenanciais prancuzais, silko fabrikeliai, bezdziones, be galo malonus smilkalu parduotuveles pardavejas.

O pauksciai krante kapoja isplautus zmogaus griaucius.








Dienos Varanasyje pralekia greitai. Reiketu pabut ilgiau. Tuolab, kad rytoj - Indijos respublikos diena (Republic Day of India).

Miestas puosiasi.

O musu laukia ilga, 25 valandu, kelione i Mumbai (Bombay). Vaziuojam patikrint, kaip gyvena Boliwood'as, 104 km2 nacionalinis parkas ir Bombay'jaus naktiniai klubai:)

13 comments:

Lina said...

Chebryte, su didziausiu kaifu perskaiciau siandien prisedusi viska viska ir toliau skaitysiu. Man idomu techninis dalykas - kur jus rasote apie savo vojazus (interneto kavinese?) ir kaip taip greitai fotkes pakraunate? Beje, foto labai geros. Ir nezinau, kas raso, bet labai super skaitosi. Pavydziu jums baltu pavydu. :) Saugiu kelioniu ir milzinisku ispudziu

Roo n Woo: India said...

aciu aciu :)
rasom interneto kavinese, kuriu cia pilna.. na, tenka po pora valandzikiu praleist, kartais tik viena, kol viska susikeliam, foto apkarpom ir parasom. Buna, rasau i uzrasu knygele, jei ikvepimas uzplaukia;) o vakare tik sukeliu i kompa.

Unknown said...

Na ir sauni jusu kompanija-du talentai viename, nes ir tekstai ir nuotraukos tiesiog puikus.Bet labiausiai stebina Ruteles literaturiniai sugebejimai.KOKS TEKSTAS,informatyvus ir kartu toks smaikstus.Tiesiog, super zurnaliste. Nors gal ir nereiketu stebetis,nes kaip ji pati sake,raso kavinese.Zinot,kai as nueinu i kavine...,tiek nuostabiu minciu kyla.Tik gaila,kaip tycia tuo metu popieriaus neturiu(na,nebent panaudociau tualetini,bet jis juk neilgaamzis).
Visada sakydavau(o ir Erlickas man pritaria),kad jeigu nuotaika prastoka,ar siaip reikia grazesniu minciu-padaryk 100.Pasirodo,ir jus ta paslapti zinot.Tik Vudis nelabai jau greitas prie to 100. Matyt, jam ir be to kiekviena diena vis grazesne ir nuotraukos puikiai klojasi.Nes kaip Erlickas skelbe(o si karta AS jam pritariu),par mumi Lietuvon kiekviena diena gyvenimas vis gereja.Ir tik isivaizduoti galima ,koks jis bus grazus po triju metu,o po penkiu...O jau po simto...Ir is tikruju, kai padarau 100...
Na,bet jus ten tose kavinese neuzsibukit,nes net nepastebesit,kaip kiaurom kisenem liksit.O tada net ir riksos nelabai apsiims namo jus pargabenti(beje,o ka jie ten vartoja,na, patys zinot, ko klausiu).Ir jeigu tas gerimukas labai isukantis,tai as jau nuo dabar lauktuviu laukiu.
O kol kas darau simtuka uz jusu sekme ir gerus ispudzius.
Na,iki greito - Mikas

Unknown said...

mam&tet
sveiki pupai!
kaip jus ten!?
jau pasiilgom jusu.kazkaip 25 val. prailgejo,gal ten kitaip laikas slenka?jau baigiam mintinai viska ismokt.
kokia ten oro temperatura,kuo maitinates?rasykit apie viska.lauksim.
sekmes keliaujant!

Roo n Woo: India said...

Mam & Tet:

hmm.. zinau, kad truputi apsileidom - Bombay'juj visai nenuejom prie interneto, nebuvo laiko. Bet dabar jau viska surasysim, ka esam pasiruose:) buckis!:*

Roo n Woo: India said...

Mikas:

mikai mikai, mes cia speliojam speliojam, kas toks busi, ir niekaip nepavyksta.:)) na, bet kai lauktuves atsiimt reikes, turesi prisipazint! ;P

o gerimuku cia jokiu beveik nera.. vietiniai kazka geria.. (nuo ko daug kas mirsta..) o turistam priimtinas alus Kingfisher - vietinis, bet geras. Daugiau alkoholio pasimate atvaziavus i pietus - Bombay, Goa - viskas tas pats, kaip ir visur...:) bet brangu. Tai per daug tam neislaidaujam :p

Roo n Woo: India said...

Mikas:

Beje, ir pacio zurnalistiniai sugebejimai nemenki, o smaikstumas - smaikstumo grazumas! :))

Saulius said...

Turetu buti super kontrastas, visa ta indiska kulturine aplinka -- zmogaus griaucius kapojantys pauksciai ir kt. linksmi dalykai -- bei interneto kavines kuriu dar ir nemazai yra :)
Siap foto jega

Unknown said...

Medical-store tai ypatinga:) kiekviena karta praziuredama nuotraukas vis uzkliuvu uz jos:) kazin, ar tik nesaugiau kokiu zolyciu pasiskinti, nei ta store'a aplankyti:D

Kira Roza said...

Mano liudijimas Sveiki visi. Aš esu čia, kad paliudyčiau, kaip aš gavau paskolą iš pono Benjamino po to, kai kelis kartus kreipiausi į įvairius paskolų skolintojus, kurie pažadėjo padėti, bet niekada man nesuteikė paskolos. Kol mano draugas mane supažindino su ponu Benjaminu Lee, jis pažadėjo man padėti ir iš tikrųjų jis padarė, kaip pažadėjo, be jokios delsimo. Niekada nemaniau, kad vis dar yra patikimų paskolų davėjų, kol sutikau p. Benjaminą Lee, kuris iš tikrųjų padėjo paskolą ir pakeitė mano įsitikinimą. Nežinau, ar jums kažkokiu būdu reikalinga tikra ir skubi paskola, susisiekite su ponu Benjaminu per „WhatsApp“ + 1-989-394-3740 ir jo el. Pašto adresu: Lfdsloans@outlook.com, ačiū.

Milka Dukic said...

Mano vardas Milka Djukic ir aš gyvenu Velika Gorica, Hrvatska. Man priklauso drabužių parduotuvė, kuri iš Dievo malonės Velika Goricoje išaugo labai didelė. Prieš keletą mėnesių turėjau finansinių sunkumų savo versle dėl pandemijos, todėl internete susidūriau su p. Tomislavo Gordico komentaru, kuris pasakojo, kaip jis prarado daug pinigų, kol galų gale susisiekė su patikima ir patikima paskolų bendrove. vardas GARANTIJOS PASITIKĖJIMO PASKOLOS ir jis sakė, kad jie siūlo paskolas už labai mažas palūkanas, ir jis nukreipė į juos daug žmonių, ir jie visi sėkmingai pasiskolino.

todėl susisiekiau su juo pirmiausia per savo el. pašto adresą: gordictomislav@gmail.com, kad patvirtinčiau prieš susisiekdamas su įmone GARANTIJOS PATIKIMOS PASKOLOS el. paštu: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com ir jų telefono numeriu: +1 (470) 481-0039, su kuriuo taip pat galite susisiekti per WhatsApp.
Tada susisiekiau su bendrove, po kelių valandų gavau iš jų atsakymą ir manęs paprašė užpildyti jų įmonės paskolos formą, kurią aš padariau, ir jie taip pat paprašė patvirtinti mano asmens tapatybės kortelę. Taigi, po visko gavau paskolos sutarties sutartį, kurią pasirašiau, ir paskola buvo sėkmingai pervesta į mano banko sąskaitą. Negalėjau patikėti savo akimis, turėjau susisiekti su savo banku ir buvo patvirtinta, kad mano sąskaitoje buvo įskaityta 75 000 eurų suma, kuri buvo patvirtinta man.

Taigi, naudoju šią laikmeną norėdamas tuo pasidalinti, nes nenoriu, kad kas nors taptų interneto sukčiavimo auka, nes girdėjau, kad internete yra daug paskolų sukčiavimo.
Jei jums reikia paskolos, susisiekite su patikima paskolų įmone, pavyzdžiui, GARANTIJOS PATIKIMOS PASKOLOS. Taip pat nedvejodami susisiekite su manimi šiuo adresu: milkadukic1@gmail.com, jei jums reikia mano pagalbos ir patvirtinimo.

Marija Djorovic said...

Moje ime je MARIJA DJOROVIĆ, ja sam iz ADA BR 10.32000, SRBIJA i želim se zahvaliti gospođi Milki Dukić koja je posudila od ove dobre kreditne kompanije pod nazivom GARANTY TRUST KREDITI. Čitao sam članak na internetu kad sam naišao na komentar gospođe Milke Dukić i kako je ona bez problema posudila zajmove iz JAMSTVENIH POVJERENJA te sam odlučio kontaktirati gospođu Milku Dukić kako bih dobio informacije o procesu kreditiranja i ona mi je sve objasnila i bilo je vrlo jasno.
Nakon što sam kontaktirao kreditnu tvrtku putem: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com, a također i putem whatsappa na: +1(470)481-0039
Dobio sam obrazac za zajam koji sam ispunio sa svojim podacima i slijedio sam procedure. Nakon odobrenja moje prijave, moj je račun pripisan kreditu. Ispod su detalji mog bankovnog računa.

Naziv banke: NLB BANKA
Adresa banke: ZUPANA STRACIMIRA 39
Naziv računa: MARIJA DJOROVIĆ
Broj računa: 310-6100100053957-47

Ako vam je potreban zajam od pouzdane kreditne tvrtke, molimo vas da kontaktirate JAMSTVENO ZAJMOVE POVJERENJA oni su najbolji.
možete me kontaktirati putem moje osobne e -pošte: marijadjorovic47@gmail.com
za više informacija i rado ću vam sve objasniti.

Sladja Nedeljkovic said...

Moje ime je Slađa Nedeljković i ja sam iz Srbije. Ovdje u Srbiji imam veliku farmu peradi. Prije pandemije covid-19, moja je peradarska farma bila sasvim u redu, a ja sam zarađivao i mogao platiti osoblje na vrijeme.
Kad je počela pandemija, moja se farma još uvijek trudila, ali je došla do faze da se sve promijenilo za mene, moju obitelj i moju peradarsku farmu.
došlo je do toga da teško plaćam svoje osoblje i to je zaista bila zabrinjavajuća situacija.
Tako sam počeo tražiti dodatna sredstva za vođenje svoje peradarske farme. Prvo sam otišao u svoju banku tražiti kredit, rečeno mi je da moram predočiti dobro dokumentirano osiguranje, a kamata je bila tako visoka.
Postao sam toliko zbunjen, a zatim sam obavijestio svog prijatelja, gospodina Matića koji je vlasnik peradarske farme, o mojoj situaciji. Gospodin Matić mi je rekao da su, kad su njegovi roditelji htjeli posuditi kredit, kontaktirali kreditnu tvrtku pod imenom GARANTY TRUST LOND, a njegovi su roditelji podatke o tvrtki dobili od nekoga tko je posudio od tvrtke gospođe Milke Dukić (milkadukic1@gmail.com). Objasnio je kako je s njegovim kreditom sve dobro prošlo.
pa sam zatražio podatke o tvrtki, a evo i podataka o tvrtki koje sam posudio

Tvrtka: GARANTY TRUST KREDIT
kontakt adresa tvrtke: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com
mobilni telefon: +1(470)481-0039

Kontaktirao sam tvrtku i primio sam obrazac zajma tvrtke koji sam ispunio za zahtjev za kredit i na moje najveće iznenađenje, odobren je kredit od 45.000 eura za koji sam se prijavio i zajam sam primio na svoj račun. Iskreno, nikad neću zaboraviti od čega je JAMSTVENI ZAJM ZAJM spasio moju peradarsku farmu i to je razlog zašto sam odvojio vrijeme da podijelim svoje iskustvo jer ne znam kome je također potreban kredit za jedno ili drugo.
neka Bog uvijek blagoslovi mog prijatelja gospodina Matića i društvo.
možete me kontaktirati za više informacija putem: sladjanedeljkovic24@gmail.com.